Palatul Copiilor îsi deschide portile prin incalcarea legii. Momentul festiv va fi marcat de o infractiune

0
70

Duminică, 1 octombrie, la ora 10,00, Palatul Copiilor Iași, va începe într-un cadru festiv, la sediul din bulevardul Carol I, nr. 2, cursurile anului școlar 2017-2018. Spațiu generos al educației și formării, Palatul Copiilor Iași asigură valorificarea timpului liber pentru un număr de peste 5 000 de copii și adolescenți, implicați în activități educative care stimulează creativitatea derulate în cele 57 de cercuri pe domenii științifice, artistice, arte vizuale, cultură civică, tehnico-aplicative și sportiv-turistice. Accesul copiilor la cercuri este gratuit.

Dronele vor filma întreaga activitate. De asemenea, la standurile tematice interactive, cei interesați pot urmări demonstrații de aeromodele si drone”, a sustinut prof. Adrian Dobranici, directorul Palatului Copiilor.

Legislația românească interzice în acest moment zborul dronelor în spațiile intravilane din România, iar zborul în extravilan este permis doar după certificarea dronei și anunțarea zborului.

În acest moment, în România, zborul cu o dronă sau cu un vehicul fără pilot, așa cum sunt ele denumite, este interzis în intravilan, conform HG nr. 912/2010”, a spus Octavian Isăilă, președinte al Institutului de Training, Studii și Cercetări pentru Sisteme de Vehicule fără Pilot și specialist în domeniu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here