Palatul Culturii din Iasi gazduieste „Gala Premiilor EduFin”, o premieră pe piaţa financiară din România  

0
61

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizeaza joi, 30 martie 2017, începând cu ora 19.00, la Palatul Culturii din Iaşi, prima ediţie a „Galei Premiilor EduFin”.

Evenimentul, care este organizat în cadrul săptămânii Global Money Week (GMW), se va desfăşura cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității Al. I. Cuza și Institutului de Studii Financiare.

În cadrul galei vor fi acordate mai multe premii pentru cea mai inovativă/creativă campanie de educație financiară (nebancară) din anul precedent; cel mai bun lector (voluntar) de educație financiară (nebancară) în anul precedent; cea mai bună emisiune/reportaj media de educație financiară în anul precedent; cea mai atractivă carte/publicație de educație financiară.

Educaţia financiară reprezintă una dintre priorităţile strategice ale ASF, iar organizarea, în premieră, a acestei gale reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de toţi cei care au participat la proiectele şi programele consistente pe care Autoritatea le-a dezvoltat în acest domeniu“, a declarat Preşedintele ASF, domnul Mişu Negriţoiu.

La evenimentul de la Iaşi vor participa reprezentanţi ai Guvernului României (la nivel de ministru şi secretar de stat), senatori şi deputaţi, reprezentanţi ai mediului academic, oficialităţi locale, precum şi conducerea ASF. Autoritatea de Supraveghere Financiară organizează în săptămâna 27 martie – 2 aprilie (săptămâna GMW) o serie de activităţi în domeniul educației financiare care completează programul început în anul 2015. Săptămâna Global Money Week a debutat cu participarea Președintelui ASF la deschiderea ședinței de tranzacționare a BVB, alături de un grup de elevi din învățământul gimnazial și liceal.

Detaliile despre agenda şi invitaţii evenimentelor organizate de ASF în cadrul GMW pot fi consultate aici.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Anual această iniţiativă reuneşte circa 1.000 de organizaţii din peste 120 de ţări şi implică aproape 6 milioane de copii şi tineri. În acest an, GMW se va desfăşura sub titlul Learn. Save. Earn.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 − 67 =