Participare internationala, cu 1300 de dermatologi, la „Primăvara Dermatologica Ieşeana” de la Palas Iasi

0
55

În perioada 30 martie-2 aprilie, Iașul va găzdui cea de-a VI-a ediție a Manifestării Ştiinţifice Naţionale cu Participare Internaţională „Primăvara Dermatologică Ieşeană”, organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Preşedinţii de onoare ai ediţiei din 2017 ai manifestării vor fi prof. dr. Adrian Streinu Cercel, prof. dr. Niazi Khusrow (USA) și prof. dr Michel Perrin (Franța).

Evenimentul va reuni peste 1.300 de participanți din țară și din străinătate, demonstrând încă o dată valoarea științifică deosebită asumată încă de la prima ediție. Pe agenda manifestării se vor afla circa 80 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de graniță, acestea fiind susținute de către 60 de lectori de elită din țară și 15 din străinătate (Italia, Franța, Grecia, Austria și SUA). Amploarea manifesării a impus, din acest an, și prezența a doi co-președinți, conf. univ. dr. Daciana Brănișteanu, de la UMF „Gr. T. Popa” Iași, inițiatorul acțiunii, fiind acompaniată de către prof. univ. dr. Simona-Roxana Georgescu, de la UMF „Carol Davilla” București. Printre lectori se regăsesc specialiști reputați în domeniile lor – prof. univ. dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie, prof. univ. dr. Diana Deleanu, președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, dr Dana Jianu, cercetător științific al Centrului Medical ProEstetica Hospital București, prof. univ. dr. Ingrith Miron, șeful Secției de Oncologie din cadrul Spitalului „Sf Maria” din Iași, prof. univ. dr. Lucian Miron, șeful Clinicii de Oncologie Medicală din cadrul IRO Iași, cercetători științifici de la spitalele universitare din București, medici de renume din România și din străinătate.

Printre lectorii internaționali se numără prof. dr. Niazi Khusrow, un reputat medic cardiolog din Atlanta (Georgia), dr Claudine Hamel Desnos, președintele Societății Franceze de Flebologie, prof. dr Michel Perrin (Franța), membru de onoare al Societății Franceze de Angiologie şi al Societății Elvețiene de Flebologie, prof. univ. dr. Nikolaos Drakoulis, profesor de farmacologie clinică la Universitatea din Atena, Aristides Tsatsakis, profesor de toxicologie la Universitatea din Creta și membru al Academiei Naționale de Științe din Rusia și multe ale nume sonore. „Sper să contribuim substanțial la acest eveniment. Este o plăcere să revin la Iași, unde sunt alături de colegi foarte dragi”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din anul 2009. „Este o participare impresionantă a dermatologilor și nu numai. Acest lucru demonstrează că manifestarea a devenit o școală importantă nu doar pentru dermatologi, ci și pentru studenți, rezidenți și medici din foarte multe specialități, ceea ce ne-am dorit încă de la început”, a spus conf. univ. dr. Daciana Brănișteanu.

Lucrările vor avea loc în sălile Rossini şi Verdi din Complexul Palas (30 martie – 1aprilie), dar şi în Amfiteatrul de Boli Infecţioase (29 aprilie) şi în Amfiteatrul „Duca” ale UMF „Grigore T.Popa” (2 aprilie), manifestarea fiind precedată de un curs pre-eveniment și un altul post-eveniment.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − 76 =