Pana unde poate merge coruptia de la Spitalul Spiridon din Iasi! Sefa Clinicii de Dermatologie si-a cazat parintii in spital timp de 4 ani

0
69

Este anchetă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași după ce șefa clinicii de dermatologie, Laura Gheucă-Solovăstru, și-ar fi internat părinții în unitatea medicală timp de cativa ani.
După primele verificări s-au depistat sute de zile de internare pe numele tatălui medicului și alte zeci pe numele mamei sale.
Neoficial, mai multe surse din spital susțin că, de fapt, în ultimii 4 ani tatăl doctoriței ar fi locuit efectiv într-o rezervă din spital, iar pe parcursul a cel puțin jumătate de an, ar fi fost acompaniat de soția sa, mama medicului.
Surse din rândul cadrelor medicale au precizat că ambii părinți ai Laurei Gheucă-Solovăstru au fost internați în spital. Tatăl, imobilizat la pat, ar sta aproape în permanență într-o rezervă, fiind îngrijit de asistentele și infirmierele de pe secție, fiindu-i date medicamente din farmacia spitalului. Mama e internată pe calupuri de 4-6 luni, de regulă ca să cuprindă și iarna. Aceștia nu primesc doar îngrijiri specifice Secției de Dermato-Venerologie, deși au diagnostic de escare (răni la nivelul pielii de la stat prea mult timp imobilizați în pat). Tratamentul complet primit de aceștia este similar cu cel oferit în spitalele de paliație: de la îngrijire personală 24 din 24 de ore, la hrană sau prescrierea de medicamente personalizate.
Până acum trei ani îl mai ducea acasă, acum stă încontinuu. Stă singur într-o rezervă, uneori i se face o foaie de internare, alteori nu. Până acum trei ani îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secție și le primește de la farmacia spitalului”, au precizat cadre medicale sub protecția anonimatului, citate de Ziarul de Iași.
Coruptii din conducere musamalizeaza cazul
Medicii acuză și că îngrijirea acestuia în permanență încarcă activitatea personalului oricum insuficient:
Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alți 27-30 de bolnavi, câți se află internați acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să își facă și treaba de pe sector și să stea cu el. Și asistentele la fel.” Internările prelungite într-un spital specializat pe urgențe sunt ilegale, sustin experti sanitari.
„Dacă escarele nu sunt probleme dermatologice, atunci ar trebui să externez toți pacienții pe care îi am. Tatăl meu a fost internat și în Clinica de Dermatologie și la ATI și la Cardiologie, este un pacient cu multiple comorbidități, cu accidente vasculare multiple, cu hemipareză, afazic, cu sondă, cu escare”, a spus Laura Gheucă-Solovăstru.
Conducerea spitalului a demarat de vineri o cercetare în registrele unității medicale care au arătat că există perioade de internare peste media spitalului pentru ambii părinți ai medicului. De luni, directorul medical va conduce o comisie de anchetă pentru a vedea dacă internările au fost justificate.
După apariția textului în publicația locală, angajații spitalului au început să primească mesaje pe Whatsapp să nu divulge informații suplimentare, mai scrie publicația ieșeană. Mai mult, tatăl medicului ar fi fost deja mutat pe o altă secție.
Se anunță controale, fiți pe fază, NU dați informații despre pacienți. Acestea se dau de către medicul curant. Informații despre clinică, PERSONAL se dau de către purtătorul de cuvânt al spitalului. Vorbiți cât mai puțin pentru a NU da loc de interpretări”, se precizează în mesajele care circulă în spital.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =