„Romeo si Julieta” – prima premiera a stagiunii la Opera Iasi

0
70

Opera Națională Română din Iași programează sâmbătă, de la ora 18:30, prima premieră a stagiunii 2022-2023, „Romeo și Julieta”, de Serghei Prokofiev.
Conducerea muzicală a spectacolului de balet amintit va fi asigurată de Svetlana Popov, regia și coregrafia îi aparțin Cristinei Todi, iar celebrul Nic Ularu, care este profesor universitar doctor la University of South Carolina (SUA), semnează scenografia. Lighting designul este creat tot de Ularu, care a colaborat de-a lungul carierei cu teatre celebre din SUA, Germania, Suedia, Marea Britanie, Italia, Danemarca sau Hong Kong.
Interpretează Baletul și Orchestra Operei Naționale Române din Iași.
A treia premieră a anului este destinată iubitorilor baletului, cărora le propunem o inedită abordare a celebrei tragedii scrisă de William Shakespeare, pe muzica lui Serghei Prokofiev. Spectacolul care păstrează vie povestea iubirii tragice a celebrilor îndrăgostiți veronezi revine pe scena teatrului liric ieșean după o pauză de 25 de ani și la peste cinci decenii de la ultima premieră” a declarat managerul interimar al Operei Iași, Andrei Fermeșanu.
Reprezentația este programată și duminică, tot de la ora 18:30, cu o altă distribuție.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here