Pandemia este pentru contravenienti! Seful ISU Iasi se plimba nestingherit in spatiu public fara masca

0
68

Purtarea obligatorie a măștii a devenit doar un subiect de presă. In realitate, această măsură este sfidată zi de zi tocmai de cei care ar trebui sa vegheze la respectarea acestei masuri sau sa fie un exemplu pentru alții. Șeful ISU Iași a fost surprins in acest weekend plimbandu.se fara nicio jenă prin cartierul in care locuiește, alaturi de fiul său, fara masca.

Relaxarea acestui functionar al statului, pe nume Ionut Ciprian Gradinaru, este o sfidare la masura dispusa in data de 14 august, de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgente, din care ISU este parte componenta, ca pe teritoriul judetului Iasi, in intervalul 15- 31 august 2020, “să se prelungească obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise. Masca de protecție va fi purtată astfel încât să acopere nasul și gura.”

Decizia CJSU a venit vine după ce, joi, la Iasi, au fost confirmate 45 de cazuri, iar miercuri, 26.

În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați”, a declarat prefectul Marian Grigoraș dupa analiza facuta cu “factorii de raspundere” din institutiile publice membre in CJSU, printre care si ISU condus de Ionut Ciprian Gradinaru.

Pentru sfidarea acestei masuri, seful ISU Iasi este pasibil de o amendă cuprinsa între 500 și 2.500 de lei.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 − 20 =