Parcare pe 4 niveluri cu spalatorie auto, in spatele Universitatii “A.l.Cuza” din Iasi. Investitia se ridica la cateva milioane de euro

0
109

O investiție de 3 milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași! Este vorba de o parcare supraterana situate in spatele Corpului A al UAIC, dispusa pe patru niveluri: subsol, demisol, parter și 2 etaje, conform documentației urbanistic. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local (CL) a fost publicat recent de Primăria Iași. Înălțimea maximă a construcției este redusă, de 8 metri, iar capacitatea va fi intre 500 si 1000 de locuri de parcare. În interiorul clădirii va funcționa și o spălătorie auto. Parcarea va deservi comunitatea educațională de la „Cuza”. 

În zona propusă pentru amplasarea noii construcții, accesul rutier și pietonal se realizează în principal din strada Toma Cozma, ce va fi amplificat în imediata apropiere a accesului în incintă, dar se poate accede și din bulevardul Carol I, și din str. Titu Maiorescu”, se arată în proiectul de PUZ.

Pe amplasamentul propus sunt amenajate în prezent locuri de parcare la nivelul solului, iar oficialii UAIC spun că ridicarea unei construcții multietajate va aduce un număr suplimentar de locuri disponibile.

Parcarea multietajată propusă va fi de tip P2, ceea ce presupune asigurarea în clădire a două accesuri cu un fir de circulație pe sens, sau un acces cu două fire de circulație. Pentru a fluidiza traficul spre și dinspre parcare, sectorul dintre zona edificabilă și str. Toma Cozma va fi semaforizat”, se mai precizează în proiect.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here