Parcări subterane cu „deservire laica”, sub clădirile Episcopiei si ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, dar si sub statuia Independentei

0
58

Administratia publica locala intentioneaza sa diminueze criza locurilor de parcare din Iasi prin inchierea mai multor parteneriate publice private. Un prim gand al edilului Mihai Chirica se indreapta catre Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care intenţionează construirea unui complex bisericesc la intersecţia străzilor Colonel Langa-Petru Movila si G.M. Cantacuzino.

„Acolo vrem să facem un parteneriat privind construcţia unei parcări multietajate, subterane în totalitate. O altă parcare subterană dorim sa o construim, printr-un parteneriat cu Episcopia Catolică, pe strada Colonel Langa. Au rămas în atenţia noastră şi alte posibilităţi, inclusiv în zona statuii Independenţei, unde a mai fost o astfel de iniţiativă şi s-a concretizat prin semnarea de contract, dar a venit criza şi finanţatorul a retras banii. De atunci, condiţiile de mediu s-au mai înăsprit faţă de situaţia din 2008, dar a rămas în continuare ca un proiect deja aprobat de UMF, construcţia parcării subterane din Piaţa Naţiunii, faţă de care noi ne-am exprimat angajamentul de a susţine prin punerea la dispoziţie a suprafeţei de teren către UMF”, a declarat primarul Iasului.

O altă zonă care se preteaza pentru amenajarea unei parcari, atat subterane cat si supraterane, se afla pe strada C.Negri, in spatele Bancii Romane de Reconstructie (BRD).

„Acolo există un melanj între proprietăţi private şi publice. Sunt doi proprietari, unul din Iaşi şi altul din Bucureşti, care deţin nişte suprafeţe destul de mari acolo. Noi i-am contactat în ideea dezvoltării unui parteneriat public-privat pentru o parcare supraterana”, a declarat Mihai Chirica.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 64