PNL continuă să blocheze investitiile în sănătatea ieseană! Spitalul Regional, marul discordiei in campania preelectorala de la Iasi

0
58

Conducerea PSD Iași condamnă modul nedemn prin care unii membri ai PNL Iași, ca și unii politicieni așa-zis „independenți” încearcă să profite electoral de pe urma tragediei de la Colectiv. Din decență față de victimele și familiile implicate în această traumă socială a României, conducerea PSD Iași nu a răspuns aberațiilor acestora, în schimb a facut câteva precizări punctuale.

Spitalul Regional de Urgențe se va construi la Iași în urma eforturilor depuse de Primăria Municipiului Iași, prin primarul Mihai Chirica, și ale fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care a negociat la Bruxelles sumele necesare pentru această investiție – circa 200 milioane euro – în anul 2015. Din păcate, miniștrii liberali ai Sănătății au uitat să asigure finanțarea necesară demarării investiției, fapt care a întârziat nepermis de mult construirea spitalului. În ultimul an, Guvernul „tehnocrat” al PNL a tergiversat lansarea licitației, deși banii erau deja alocați pentru spitalele de la Iași, Cluj și Craiova. Nicolae Bănicioiu a preluat mandatul de ministru al Sănătății, pentru doar un an și jumătate, după mai bine de 10 ani în care sistemul sanitar românesc a fost condus până în pragul falimentului de guvernările succesive PDL-PNL. Ca atare, responsabilitatea pentru starea sistemului medical aparține în cea mai mare măsură tocmai celor care, acum, își permit să emită lecții penibile de moralitate. În paralel, liberalul Marius Bodea, recent pedepsit de electoratul ieșean la alegerile locale din 5 iunie, a făcut trafic de influență, folosind instituția Aeroportului pentru a muta amplasamentul Spitalului Regional de Urgență în zona controlată de un primar PNL cu puternice interese imobiliare. Fapta lui Marius Bodea a generat o plângere penală la DNA, unde va trebui să dea explicații.
Tragedia de la Colectiv a afectat o țară întreagă. Singura abordare umană presupune decență și bun simț, nu atacuri politicianiste“, se arata in comunicatul PSD Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 − = 20