Parlamentul, luat cu asalt de anarhistii de la AUR. Mașini vandalizate de huliganii de la AUR. Jandarmii de pe 10 august stau ascunsi ca lasii

0
57

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari
UPDATE 12.30: Jandarmeria anunță, într-un comunicat, după ce protestatarii AUR au pătruns în curtea Parlamentului, că până în prezent nu a fost utilizată forța și nu s-a recurs la mijloacele din dotare. Janddarmeria face apel către patricipanții la protest să coopereze și să se îndrepte către ieșirea din Parlament.
UPDATE 12.27: Ambasadorul Japoniei în România se afla în Parlament la momentul în care protestatarii au pătruns în curte și au încercat să forțeze intrarea în clădire.
Ușile au fost blocate de forțele de ordine.
UPDATE 12.20: Co-președintele AUR Claudiu Târziu susține că escaladarea protestului este „o diversiune a autorităților ca să acuze AUR că ia cu asalt Parlamentul”.
UPDATE 12.15: Mașina unui senator PSD a fost vandalizată de protestatarii care au pătruns în parcarea de la Senat. Protestatarii au aruncat cu vopsea pe mașină, au declarat pentru G4Media.ro surse de la fața locului. George Simion susține însă că persoanele din mașină ar fi arătat semne obscene către protestatari pentru a-i incita.
UPDATE 12.10: Protestatarii AUR au reușit să intre în curtea Paralmentului din cauză că s-a rupt una din porțile de intrare, au declarat pentru G4Media.ro surse din jandarmerie.
UPDATE 12.03: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată, transmit Antena 3 și Digi24.
UPDATE 11.57: Jandarmii au blocat acum intrările în curte, iar mai mulți protestatari care se află în afara Parlamentului încearcă să escaladeze gardurile.
Mai mulți protestari sunt urcați pe garduri.
UPDATE 11.49: Protestatarii împiedică mașinile parlamentarilor să intre în parcarea Parlamentului. Un autoturism în care se afla un parlamentar a fost scuipată de cei care au pătruns în curtea Parlamentului.
Forțele de ordine au format un cordon pe scările de la intrarea în clădire, însă nu intervin pentru restabilirea ordinii. Majoritatea intrărilor sunt blocate de protestatari și mulți parlamentari nu pot să ajungă în clădire.
Și traficul rutier a fost blocat fără ca forțele de ordine să intervină.
UPDATE 11.40: Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au îndreptat spre intrările în clădire. Un cordon de jandarmi a fost format în fața intrărilor în Parlament.
Accesul publicului nu este permis în curtea Parlamentului, fiind porți cu pază.
UPDATE 9.44: Copreşedintele AUR George Simion spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari.
Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”.
”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a afirmat Simion, citat de News.ro.
UPDATE 9.30: La protest participă peste o mie de persoane, care au blocat traficul rutier în zonă.
La fața locului se află și jandarmi și polițiști.
Participanții la protest, cei mai mulți veniți cu autocare din mai multe județe, se află pe mai multe laturi ale Parlamentului, în încercarea de a încercui clădirea.
Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi”. La protest este prezsent liderul AUR, George Simion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 34