Restaurantul Mamma Mia sprijna educatia elevilor din Basarabia! Donatie de sute de carti pentru scolile de peste Prut

0
80

La 2 ore de granița cu România există elevi de clasele I-IV care nu au cărți de citit sau elevi de liceu care au doar cărți cu litere chirilice.
Pentru ca elevii din Basarabia să aibă toate cărțile de care au nevoie și pentru a susține românismul din stânga Prutului, Restaurantul Mamma Mia s-a alaturat demersului Asociatiei Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, si a facut o donatie cu ajutorul careia a facut posibil sa ajunga la elevii din Basarabia, cateva pachete cu peste 230 de carti.
La începutul lunii noiembrie am fost în Basarabia unde am realizat primele donații de carte din campania „Tu ce faci pentru românii din Basarabia și Bucovina de Nord?” la instituții de învățământ: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Căușeni, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Căinari, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Fîrlădeni, toate din raionul Căușeni. Peste tot am fost primiți de către direcțiune, profesori și elevi cu mare căldură și recunoștință.
În mod paradoxal, deși au trecut peste trei decenii de la căderea Cortinei de Fier, bibliotecile școlilor din Basarabia încă duc lipsă de carte românească.
La Căinari, in sudul Basarabiei, raftul de cărți pentru elevii din clasele primare este aproape gol. La Fîrlădeni, o comună aflată la 500 de metri de primul post de graniță al separatiștilor transnistreni, este nevoie foarte mare de cărți cu alfabet latin. Până și în Căușeni, care este municipiu reședință de raion, este nevoie mare de cărți care se regăsesc în programa școlară. Alte şcoli nu au cărţi suficiente în limba română, ci majoritatea în rusă sau în limba română cu grafie chirilică.
În general, nicăieri pe unde am fost nu sunt cărți suficiente pentru lecturile școlare obligatorii și pentru a completa donațiile avem nevoie de fonduri ca să cumpărăm aceste cărți din anticariate sau librării, de aceea aducem multumiri fiecarui om de bine sau firma care se implica in acest demers”
, a declarat Silvian –Emanuel Man (foto), presedinte al Asociatiei Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Împreună îi putem ajuta pe toți elevii din Basarabia să aibă toate cărțile de care au nevoie și putem susține românismul din stânga Prutului!

Puteți dona cu cardul aici:
https://www.paypal.me/ligastudentilor
sau aici
http://ligastudentilor.net/sustine-ls-iasi/
ori în contul nostru deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Iaşi
RO 02 RZBR 0000 0600 1892 5736 (RON)
S.W.I.F.T.: RZBRROBU
Nume: Asociatia Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
3. pe Revolut la nr. +04 0788.388.488.
cu mențiunea „cărți”
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 19 =