Participare de exceptie la Simpozionului International „Literatura si Celelalte Arte” de la Colegiul National din Iasi

0
69

La sfârsitul acestei săptămâni, în zilele de 9 si 10 iunie, Colegiul National Iasi organizează a opta editie a Simpozionului International „Literatura și Celelalte Arte”. Gândit inter-, trans- și pluridisciplinar pentru a răspunde provocărilor actuale din educație, simpozionul se bucură începând de anul trecut de o participare largă a elevilor și profesorilor din alte țări europene.

Printre țările ai căror reprezentanți vor fi prezenți zilele acestea la Iași se numără: Portugalia, Franța, Republica Moldova și Ucraina. Dincolo de atelierele de creație și de traducere, vor avea loc conferințe și dezbateri la care au confirmat participarea nume importante din spațiul cultural ieșean (prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, conf. univ. dr. Ema Ilie) și din mediul academic din Cernăuți (conf. univ. dr. Victor Axentii, conf. univ. dr. Ioana Axentii) și de la Universitatea de Stat din Cahul (lector univ. drd. Maria Barba). De asemenea, reprezentanți ai Comunității evreilor din Iași, ai Comunității Elene și ai Uniunii Armenilor din România vor vorbi despre interculturalitate și identitate națională.

Cu un program concentrat, Simpozionul Internațional „Literatura și Celelalte Arte” își așteaptă invitații și participanții la activitățile celor două zile care se anunță extrem de dense.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here