Prodecan al Facultatii de Drept de la UPA Iasi, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita

0
65

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru 24 de ore, de la data de 6 iunie, respectiv 7 iunie 2016, a inculpatilor Druga Dan Florin, avocat în cadrul Baroului Iasi, prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, si Melinte Dan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității „Petre Andrei” din Iași.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpații au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Astazi, inculpații Drugă Dan – Florin și Melinte Dan urmează să fie prezentați Curții de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here