Pasagerii submersibilului Titan au murit. „A fost o implozie catastrofală, produsa chiar langa epava Titanicului”

0
216

După ample căutări ale submersibilului Titan, dispărut pe 18 iunie în Oceanul Atlantic, Garda de Coastă a SUA a anunțat, joi, 22 iunie, că cei cinci pasageri au murit. Anterior, autoritățile americane au transmis că resturi care aparțin submarinului au fost găsite în apropiere de epava Titanicului, potrivit BBC.
Resturile găsite pe fundul mării sunt „în concordanță cu o implozie catastrofală”, au precizat oficialii de la Garda de Coastă a SUA, într-o conferință de presă, în care au confirmat și că pasagerii submarinului sunt decedați. Vehiculul operat de la distanță (ROV) a găsit conul de coadă al Titanului pe fundul mării, la aproximativ 490 de metri distanță de epava Titanicului și alte resturi în apropiere, potrivit contraamiralului John Mauger, comandantul primului district al Gărzii de Coastă.
În urma acestei determinări, am notificat imediat familiile în numele Gărzii de Coastă a SUA și al întregului comandament unificat. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor. Îmi pot doar imagina cum a fost pentru ei și sper ca această descoperire să le ofere o oarecare alinare în această perioadă dificilă”, a spus Mauger.
Submersibilul a pierdut contactul duminică dimineața cu nava sa de sprijin la aproximativ o oră și 45 de minute după ce s-a scufundat. Mauger a spus că este „prea devreme pentru a spune când s-a produs implozia”. El a precizat că Garda de Coastă americană a avut balize sonar în apă timp de 72 de ore. De când au fost amplasate, acestea nu au detectat „niciun eveniment catastrofal”, a spus Mauger.
Paza de coastă americană confirmă că resturile găsite provin de la submersibilul dispărut Resturile descoperite în zona de căutare în apropierea epavei Titanicului provin de la submersibilul dispărut duminică, a confirmat joi Paza de Coastă americană, într-o conferință de presă.
Echipajele de căutare au descoperit „cinci bucăți majore diferite de resturi” identificate din submersibilul Titan, potrivit Pazei de Coastă.
„Primul lucru pe care l-am găsit a fost conul din față al submarinului. Apoi am găsit un câmp mare de resturi. În acel câmp mare de resturi, am găsit clopotul din față al carcasei sub presiune. Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”, a declarat contraamiralul John Mauger de la Garda de Coastă a SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here