Piedone îşi poate relua funcţia de primar al sectorului 5. Subprefectul Capitalei a semnat ordinul

0
175

Subprefectul Capitalei, Diana Artene, a semnat joi, 22 iunie, ordinul în baza căruia Cristian Popescu Piedone va redeveni primar al sectorului 5, a transmis instituția într-un comunicat de presă.
Judecătorii de la Curtea Supremă au decis miercuri, 21 iunie, ca Cristian Popescu Piedone să fie achitat și eliberat din închisoare în dosarul Colectiv.
Subprefectul Diana-Anca Artene a semnat astăzi ordinul prin care s-a luat act de dispozitivul deciziei nr. 397 din 21.06.2023, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a constatat lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de primar al sectorului 5, al domnului Cristian Popescu Piedone”, a transmis Prefectura Capitalei.
Ordinul va fi comunicat vineri, 23 iunie, lui Cristian Popescu Piedone, Consiliului Local al Sectorului 5, Ministerului Afacerilor Interne şi Autorității Electorale Permanente. Conform Codului Administrativ, un primar care revine în funcție după ce este achitat de justiție are dreptul să-și recupereze salariile aferente perioadei în care nu a fost în funcție. Piedone a fost condamnat în luna mai 2022 la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, pedeapsă din care a executat un an și o lună, iar faptele care i s-au imputat au avut loc când era primar al sectorului 4. El a fost achitat și eliberat pe 21 iunie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here