Pasaje supraterane cu sens unic in zona Podul Ros

0
92

Municipalitatea ieşeană a scos la licitaţie elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Fluidizarea traficului în intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă”. Valoarea estimată a contractului prevăzut a se derula timp de 60 de zile de la semnarea sa este de 84.033 de lei fără TVA, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind mâine, 29 septembrie.
Concretizarea acestui proiect va presupune construirea unui pasaj suprateran cu o bandă carosabilă pe direcţia Podul de Piatră – bd. Tudor Vladimirescu pe axul Splai Bahlui – Mal Drept în continuarea arterei auto nou create şi a unui pasaj suprateran pe direcţia bd. Prof. Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui – Mal Stâng.
Cele două pasaje auto vor fi prevăzute cu câte o bandă de circulaţie fiecare, suprafeţe de refugiu, nu vor avea trotuare şi vor fi dimensionate în aşa fel încât să ofere posibilitatea de depăşire a autovehiculelor staţionate în urma unei avarii.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1