3 milioane de lei, nota de plata pentru reabilitarea pasarelei de la Gara

0
64

Municipalitatea va reabilita pasarela pietonală de la Gara Iași Nord. Obiectivul asigură traficul pietonal între zona Piaţa Gării şi cartierul Alexandru cel Bun.

Pe 26 septembrie am semnat contractul. A fost un singur participant la licitație, SC Compania Construcții Feroviare SA. Valoarea contractului este de 2,97 milioane lei, fără TVA. Am dat și ordinul de începere a lucrărilor, peste 10 zile. Vom încerca să o transformăm într-un tunel protejat, care va adăposti pietonii și în condiții de ploaie sau ninsoare”, a declarat Mihai Chirica.

Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lățimea de doi metri. Noua suprastructură va fi o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, care va fi montată pe cadre din beton armat. În afara lucrărilor de intervenţie structurale, în documentaţia tehnică la nivelul suprastructurii sunt prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi. Pasarela a fost realizată în anul 1960. După numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, a devenit proprietatea Municipiului Iași.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here