Gheorghe Nichita si patronul UTI, retinuti de DNA. Urdareanu este acuzat că i-a dat mită primarului suspendat al Iasului

0
82

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a fost reținut de procurorii DNA, după șapte ore de audieri.

Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, este suspect într-un dosar de mită alături de primarul suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita. Cei doi au fost aduşi cu mandat la DNA şi sunt audiaţi de mai bine de 7 ore. Surse susţin că Tiberiu Urdăreanu ar fi dat prin intermediari o mită substanţială pentru a obţine un contract în Iaşi, informează Digi 24.

Tiberiu Urdăreanu este audiat ca suspect „în legătură cu presupuse fapte de corupție”, a anunțat UTI într-un comunicat.

Societatea UTI Grup a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate și va colabora în continuare, în mod prompt și transparent, cu autoritățile în vederea stabilirii adevărului, furnizând orice informație este solicitată de organele de anchetă”, se arată în comunicatul companiei.

La ieșirea, în urmă cu câteva minute, din sediul DNA, Urdăreanu nu a făcut nicio declarație. La Iași, UTI a avut contracte cu Primăria Iași pentru realizarea managementului traficului din oraș, la Aeroportul Iași și la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Fostul maior MApN, actualmente preşedinte al Departamentului de energie al UNPR, Tiberiu Urdăreanu, fiul fostului general MApN Tiberiu S. Urdăreanu, şi-a construit un adevărat imperiu financiar în jurul grupului de firme UTI Systems. Urdăreanu, care are relaţii cu foşti generali din serviciile secrete române, este unul din pionierii afacerilor cu statul, reuşind să obţină contracte grase încă din 1990. Urdăreanu a pus pe roate o serie de firme câştigând sume fabuloase din bani publici. A devenit unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere fabuloasă de peste 100 de milioane de euro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here