Pe 18 mai, Ateneul Național din Iași vă așteaptă la Noaptea Muzeelor

0
10

Sâmbătă, pe 18 mai, Ateneul Național din Iași invită vizitatorii la Noaptea Muzeelor, ediția XX-a, eveniment ce va începe de la ora 18.00 și va ține până la miezul nopții. Intrarea va fi liberă iar echipa ateneului a pregătit pentru public mai multe activități cultural-artistice, menite să scotă la lumină istoria, îndeletnicirea și universul artistic al instituției.

Astfel, în decursul serii vor putea fi admirate mai multe expoziții tematice, se va desfășura parada costumelor de epocă și Clubul Lunaticilor. De asemenea, va fi proiect filmul documentar Povestea Ateneului Național din Iași: O Incursiune în Trecutul Cultural, vor avea loc lecții deschise de dans, susținut de Ansamblul Coconițe iar invitații noștri vor susține momente muzicale speciale. Pe lângă activitățile ce se vor desfășura la sediul Ateneului Național din Iași, la Baia Turcească, publicul va putea vizita expoziții din cadrul Romanian Creative Week.

„Suntem nespuși de bucuroși pentru prezența instituției noastre la această ediție aniversară a evenimentului Noaptea Muzeelor. Pe 18 mai, așteptăm cu drag câți mai mulți vizitatori pentru că am pregătit mai multe activități interactive iar manifestările se vor desfășura în toate spațiile instituției și se adresează publicului de toate vârstele”, a declarat managerul Gheorghiță Rusu-Persic

În România, Noaptea Muzeelor este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO). În 2024, se împlinesc 20 de ani de când România este participantă la acest eveniment, iar la ediția din acest an vor putea fi vizitate peste 260 de locații culturale din 32 de județe.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here