Penalul Alexe, un Ceaușescu în miniatură: festivism deșănțat la inaugurarea unor lucrări pe Axa Iași – Suceava!

0
80

Senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași critică modul în care vremelnicul președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a ales să inaugureze începerea lucrărilor de modernizare pe ultimul tronson al drumului interjudețean Iași – Suceava. Situația pe această secțiune de drum de 44 km nu este deloc încurajatoare, existând pericolul nefinalizării la timp a lucrărilor, precum și posibilitatea primirii unor corecții financiare din partea Uniunii Europene sau a majorării sumei deja contractate, bani care vor fi plătiți din buzunarele ieșenilor din cauza incompetenței actualei administrații județene.
„Cu mare pompă, penalul Costel Alexe, încă președinte al Consiliului Județean Iași, a inaugurat lucrările de modernizare aferente lotului 3 din axa rutieră strategică Iași – Suceava.
Este un proiect pe care i l-am lăsat la cheie. În aproape doi ani abia a reușit să desemneze constructorul. Or, acum, pe vremea asta, ar fi trebuit, de fapt, ca investiția să fi fost finalizată, iar drumul folosit de șoferi. Ca o paranteză: și celelalte două secțiuni ale axei alternative Iași – Suceava, deși intrate în lucru în timpul mandatului meu, înregistrează mari întârzieri în execuție. Sper să nu se ajungă în situația de a primi corecții financiare din partea UE sau, în cazul ultimului tronson, să fie majorate sumele contractate deja. Toți acești bani ar trebui să fie plătiți din bugetul Consiliului Județean, adică din buzunarele ieșenilor, numai și numai din cauza incompetenței actualei administrații județene.
Ce frapează este festivismul grețos, la limita ridicolului, cu care au fost lansate aceste modernizări: pe un vânt teribil, în stradă, cu microfon și tricolor, cu discursuri sforăitoare. Curat Caragiale! Urmăriți doar primele secunde ale acestei filmări. E suficient. Cât de jos a putut să coboare nivelul bunului simț acest Alexe, un individ rapace, lipsit de scrupule, disperat să-și facă imagine prin orice mijloace. Cât tupeu, câtă nesimțire să se erijize în mare lider județean pe munca altora!
Fiecare zi pe care acest ins o mai petrece la conducerea Consiliului Județean este o zi irosită pentru Iași și pentru ieșeni. Alexe, lasă-ne
!” a declarat Maricel Popa, liderul PSD Iași.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here