Pensionarii sunt asteptati la DAS pentru a-si ridica tichetele sociale in valoare de un sfert de milion de euro

0
100

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an pensionarii ieșeni primesc ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea este organizată de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Acţiunea se află la a XXI-a ediţie.

Începând de joi, 21 decembrie 2023, distribuirea tichetelor sociale valorice se va face doar la sediul Direcției de Asistență Socială din șos. Națională nr.43, zilnic, între orele 8.30 și 15.30, nu și la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Cantina de Ajutor Social și cele cinci centre de cartier.

Beneficiarii campaniei sunt circa 11.500 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală) și asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Până în prezent au intrat în posesia tichetelor 4.350 de pensionari.

Tichetele vor fi distribuite pâna la data de 5 martie 2023.

Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2023. Condiţiile de acordare: cerere, buletin sau carte de identitate în original şi copie, cupon de pensie pentru luna curentă / precedentă în original şi copie.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here