Pesedistii au acaparat centrul Iasului. Detalii la minut de la cel mai conflictual moment politic al anului de la Iasi

0
64

18.30 Mitingul de azi de la Iasi s-a terminat fara incidente foarte violente, asa cum se asteptau atat organizatorii cat si protestatarii. Imediat dupa finalul mitingului PSD, Piata Unirii a fost ocupata de protestari care au scandat minute bune impotriva partidului de guvernamant. Oamenii adusi de PSD in Piata Unirii nu s-au mai indreptat spre autocarele de pe Splai Bahlui, acolo unde erau parcate acestea, ci au coborat strada Saulescu pentru a se imbarca in zona dintre podul ACB si Gara. Traficul a fost paralizat in acea zona, minute bune. Plecarea sustinatorilor PSD spre locurile de bastina nu a fost nici aceasta lipsita de incidente. Pe traseu, multi ieseni satui de partidul stat si reprezentantii penali ai acestuia, au aruncat cu diverse obiecte in autocare

17.15 Liviu Dragnea si-a inceput discursul dupa ce coloana sa oficiala a fost intampinata de ieseni cu sticle cu apa. Chiar in debutul discursului sau, acesta i-a catalogat pe iesenii care protestau pe margine, drept “derbedei”.

16.50 Un grup de tineri simpatizanti PSD, in costume populare, s-au prins in hora in jurul unui loc de parcare pentru persoane cu handicap

16.35. Sute de protestatari anti-PSD sunt tinuti in frau de Jandamerie dupa garduri, in zona statiei din Piata Unirii. Cativa protestatari s-au urcat pe tonetele CTP, huiduie si scandeaza lozinci anti-PSD. O coloana de asistati sociali adusi cu autocarele a fost ghidata spre Piata Unirii prin mijlocul protestarilor anti-PSD, fapt ce a iscat o altercatie. Protestatarii sustin ca Jandarmeria nu a intervenit in niciun fel.

16.20 Sute de oameni din mediul rural continua sa fi adusi de primarii PSD catre Piata Unirii. In drumul lor de pe  Splai Bahlui, acolo unde sunt parcate cel cateva sute de autocare, oamenii reusesc sa se sustraga “misiunii” si fug sa se roage la Sfanta Parascheva.

16.00. La aceasta ra, cu o ora inainte de discursul lui Dragnea, in Piata Unirii din Iasi s-au strans in jur de 10 mii de membri si simpatizanti PSD. Cei mai multi sunt din Bacau. Pesedintele PSD Iasi, Maricel Popa, nu a reusit sa mobilizeze organizatia locala decat la cote de avarie.

Printre protestarii ridicati de jandarmi s-a numarat si Malin Bot.

15.10 Protestatarii ANTI-PSD sunt scosi in forta din zona Pietei Unirii. Un grup de ieseni care strangeau semnaturi pentru diminuarea numarului de parlamentari la 300 au fost bruscati de jandarmi. Spiritele se incing o parte si alta a baricadei. 

14.05. Primii simpatizanti si membri PSD au ajuns in Piata Unirii din Iasi. Ei provin din Bacau si au fost adusi cu autocarele. Putorile Moldovei au ajuns aghezmuite bine si puse pe scandal. Cei mai multi nici nu stiu de ce se afla in Piata Unirii din Iasi.

Accesul in Piata Unirii din Iasi se face prin sase puncte controlate la sange de jandarmi si membri PSD. Dispozitivul cel mai important de jandarmi este comasat in fostul cinematograf Victoria.

Pesedistii care se aduna in Piata Unirii sunt huiduiti si numiti slugoi de catre un grup de protestatari dispusi in afara zonei de protectie a Jandarmeriei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here