Peste 30 de ingineri, chimisti si hidrologi, angajati anul trecut la A.B.A Prut-Bârlad

0
70

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a organizat anul trecut 61 de concursuri de angajare, cu 45 % mai multe decât în anul 2015. Media de vârstă a celor care au câştigat concursurile este de 35 de ani.

Anul trecut Administraţia a angajat specialişti pentru majoritatea birourilor şi compartimentelor. Au fost organizate concursuri pentru Laboratorul de Calitate a Apelor în vedere angajării a  trei chimişti şi patru ingineri. Totodată la Biroul de Exploatare Lucrări şi Siguranţa Barajelor au fost admişi trei ingineri, iar ca experţi în economie au fost angajate trei persoane la birourile de Achiziţii Publice, Financiar şi la cel de Resurse Umane.

Din 61 de concursuri de angajare, 52 % au fost destinate persoanelor cu studii superioare, ingineri, chimişti, hidrologi  sau  economişti, iar 48 % pentru cei cu studii medii, adică muncitori, agenţi hidrotehnici, şoferi, electricieni, instalatori  sau mecanici.

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, cu cele patru Sisteme de Gospodărire a Apelor din subordine (S.G.A Botoşani, S.G.A Iaşi, S.G.A Vaslui şi S.G.A Galaţi)  sunt 715 de angajaţi, care administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale şi alte lucrări specifice. Totodată specialiştii Administraţiei supraveghează şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi monitorizează calitatea resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here