Zonele din Iasi in care utilajele Primariei actioneaza pentru deszapezirea strazilor si trotuarelor

0
68

Dată fiind avertizarea de cod galben de ninsoare și polei, primarul Mihai Chirica a dispus ieri, 7 februarie, tuturor direcțiilor și societăților comerciale din subordinea municipalității să lucreze în regim de permanență și să ia toate măsurile necesare pentru combaterea efectelor negative ale vremii severe. Atât ieri, cât și astăzi, primarul Mihai Chirica a solicitat și primit raportări complete de la toate direcțiile și societățile municipalității implicate și a verificat personal cum s-a acționat pentru ca orașul să rămână funcțional. Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași este activat încă de la începutul sezonului rece și funcționează 24 de ore din 24

Ieri, între orele 8.00 și 20.00, echipele Citadin SA au împrăștiat pe străzile din municipiu 432 tone de sare, 18 tone de clorură de calciu și 10 tone de material antiderapant. Au fost avute în vedere în special străzile intens circulate, pasajele, podurile, zona centrală și versanții. De ieri, de la ora 20.00, până astăzi dimineață, la ora 8.00, lucrătorii societății au acționat în zonele amintite cu 433 tone de sare, 24 tone de clorură de calciu și 8 tone de material antiderapant. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.601 tone de sare, 34 de tone de clorură de calciu, 2.700 tone de nisip șii 145 de tone de material antiderapant preparat.

Pentru astăzi, 8 februarie, Salubris SA are planificate acțiuni de deszăpezit mecanizat și împrăștiat de material antiderapant pe trotuare și alei pietonale cu trei utilaje Multicar, o mașină Ladog și o mașină Nilfisk. Se acționează pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, bulevardul Independenței, strada Gării, strada Cuza Vodă, strada și șoseaua Păcurari, strada Străpungerea Silvestru, strada Moara de Foc, strada Canta, șoseaua Arcu, bulevardul Carol I, aleea Grigore Ghica Vodă, strada Cucu, strada Stihii, strada Elena Doamna, strada Sf. Sava, strada Armeană, pasajul Socola, bulevardul Poitiers, strada Bucium, șoseaua Nicolina, strada Libertății, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sf. Lazăr, strada Toma Cozma, strada Vasile Alecsandri, bulevardul Alexandru cel Bun, bulevardul Dacia, platou Bărboi, bulevardul Primăverii, bulevardul Nicolae Iorga, strada Lascăr Catargiu, strada Sărărie, strada Vasile Lupu, strada Dudescu, strada Ciurchi, bulevardul Socola, bulevardul Cantemir și strada Silvestru. La acestea se adaugă acțiuni de deszăpezire manuală pe străzile Cerna, Săulescu, Arcu, Horia, Cloșca, Colonel Langa, Gavril Muzicescu, Păcurari, Mihai Costăchescu, Oastei, General H. Berthelot, Vasile Conta, Nicolae Bălcescu, Elena Doamna, Vasile Lupu și Ornescu, în zona trecerilor de pietoni și stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Pe lângă acțiunile specifice, angajații Servicii Publice SA Iași ajută la curățarea zăpezii de pe alei și la împrăștiat material antiderapant. Astfel de acțiuni au loc în Grădina Copou, Parcul Expoziției, Parcul Bicaz, parcurile din zona Dacia și zona Clopotari – Răzoarelor – Olari – CUG și pe versanți.

Compania de Transport Public SA nu a înregistrat evenimente rutiere deosebite. CTP are programate acțiuni de întreținere și reparații pe traseul Podu Roș – Tehnopolis și Alexandru cel Bun – Dacia. La tonetele de bilete din Piața Nicolina și de la Gară au loc reparații ale instalației electrice, alte intervenții având loc și la macazul din Târgu Cucu. De asemenea, angajații companiei curăță și întrețin refugiile și variantele liniilor de tramvai, precum și macazurile.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here