Peste 500 de participanți, la Festivalul internațional „Cătălina” și concert al trupei Direcția 5, la Palas

0
67

Muzica și dansurile populare sunt bine înrădăcinate în cultura noastră și sunt transmise din generație în generație, lucru care ne ajută să nu ne uităm tradițiile și obiceiurile, unice în lume. Săptămâna aceasta, la Palas, peste 500 de tineri din România și țări din Europa de Estvor urca pe scena Festivalului – Concurs internațional de folclor pentru copii şi tineret „Cătălina”, unde vor pune în valoare cultura și tradiția. În Palas va avea loc și Târgul Meșteșugarilor, unde curioșii pot afla mai multe despre realizarea obiectelor de artizanat. Muzica unește, iar Direcția 5 revine la Palas într-un turneu special – „Povestea noastră”, tot în această săptămână.

În perioada 26 – 27 iulie 2022, în parcul Palas, zona patinoar, vor răsuna acorduri de muzică tradițională, în cadrul celei de-a XXVI ediție a Festivalului – Concurs internațional de folclor pentru copii şi tineret „Cătălina”. Ansamblurile folclorice înscrise în competiție vin din Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Slovacia, dar și din zonele folclorice reprezentative ale României – Maramureș, Olt, Botoșani, Arad, Neamț, Suceava, Tulcea și Iași. Aceștia vor exprima prin dans datinile locurilor de unde vin în fața juriului specializat.

Pentru a pune în valoare frumusețea hainelor tradiționale, Festivalul va debuta, marți, 26 iulie, începând cu ora 15.00, cu o paradă, care va începe în Piața Unirii, având ca destinație parcul Palas. Deschiderea oficială va avea loc la ora 16.00, iar în prima zi a Festivalului, Claudia Martinică, Constantin Bahrim și Cristinel Iordăchioaie vor susține un recital începând cu ora 20.15. Miercuri, momentele artistice vor începe de la ora 16.00, Gala Laureaților va avea loc de la ora 18.30, iar de la ora 20.30 pe scenă vor urca invitații speciali: Andrei Balan și Simona Mazăre, cu un recital inedit.

În completarea Festivalului, la Palas va avea loc și Târgul Meșteșugarilor, unde reprezentanți ai ansamblurilor îi așteaptă pe curioși la ateliere artistice tradiționale. Aceștia vor împărtăși tainele realizării obiectelor artizanale specifice zonelor de unde vin.

Vineri, 29 iulie, în Amfiteatrul Palas vom afla „Povestea noastră” spusă de trupa Direcția 5. Concertul va începe de la ora 19.00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here