Phoenix deschide turneul naţional cu un concert de zile mari la Iaşi

0
75

Sâmbătă, 10 februarie, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, de la ora 20:00 debutează la nivel național Turneul Phoenix „Sinteza Rapsodia”.
Formația Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor. Scena mai multor instituții de cultură din Iași va prinde viață în această lună cu diferite concerte și spectacole, pentru care se fac ultimele rezervări. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.”explică membrii formației Phoenix.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here