Plajele unde se mai practica nudismul in tara. Nemultumirile turistilor: “Au venit cei cu prejudecati si cu chiloti pe ei”

0
85

Departe de lumea dezlantuita, fara etichete si prejudecati, sute de turisti aleg libertatea absoluta. Cauta special plajele pentru nudisti, care sunt din ce in ce mai putine si oricum nu au fost amenajate onorabil.

Portiuni mici de nisip unde va puteti bronza fara bretele gasiti doar la Vama Veche, 2 Mai, Costinesti si Eforie Sud.

Acceptat chiar si inainte de 1989, nudismul atragea pe litoralul romanesc mii de turisti straini. In schimb, romanii aveau nevoie de recomandarea unui doctor pentru a face plaja “natural”. Locurile destinate lor se numeau solarii si functionau la Vama Veche, 2 Mai, Venus, Olimp, Neptun, Costinesti si Eforie.

Inainte veneau aici nemti, italieni, polonezi, acum nu mai vin, nici macar romanii care veneau altadata. Pana acum 10 ani se intindea pana la plaja mare, dupa aceea s-a limitat. S-a restrans, au venit oamenii cu prejudecati si cu chiloti pe ei, pana aproape nu avem unde sa stam”, spune un turist.

Acum, cei care vor sa simta soarele pe fiecare centimetru de piele sunt vazuti ca o minoritate deranjanta. La Vama Veche, statiune consacrata lor, nu mai exista nici macar un panou care sa delimiteze zona de cea in care stau oamenii in costume de baie. Asa se face ca tabloul este unul mixt. Printre turistii bulversati de situatie l-am gasit si pe Daniel, venit special din Statele Unite pentru libertatea de aici.

Ma simt liber, imi place sa inot dezbracat, e mult mai confortabil si sa stai asa intins dezbracat. Imi place mult, daca vor sa poarte haine e treaba lor“, spune Daniel.

La 2 Mai, nudismul se practica pe o plaja ascunsa intr-un mic golf, la care nu se poate ajunge cu masina.

Ca la inceputul omenirii. E mai sanatos si corpul reactioneaza mai bine cu apa si cu razele soarelui”, spune un turist.

Pana la Costinesti nu gasiti un astfel de loc. Faceti plaja pe raspunderea dumneavoastra si riscati sa fiti sanctionati.

Plaja de nudism este aici de pe vremea lui Ceausescu, de 20 de ani. E asa o chestie, o lege nescrisa. E cam singura si cea mai mare. Nu ma simt exclus dar nu sunt in largul meu. In Germania sunt plaje amenajate”, spune un alt turist.

Intre Eforie Nord si Eforie Sud mai sta in picioare un singur solar unde se face nudism in scop terapeutic, in doua pavilioane separate, unul de barbati, altul de femei. Intrarea este de 18 lei pe zi, tarif care include si o punga de namol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 − 28 =