Tu știi de unde vine numele tău? Un român a creat cea mai tare hartă interactivă

0
78

Auzi de multe ori că ești unicat și că ești special, dar dacă ar fi să te iei doar după nume afli că ești unul pe lângă alte câteva mii, sute de mii sau chiar milioane. Ai la dispoziție o hartă ca să vezi de unde vine numele tău de familie.

Sunt nume de familie destul de dificile, care provin din turcă sau greacă, apoi mai sunt nume obișnuite din România, cum ar fi Popescu, Ionescu sau Vasile. Pornind de la ideea cartografierii lor, dar fără a se dori un produs exhaustiv, românul Florin Lipan a creat o hartă online cu distribuția în România a numelor de familie, scrie playtech.ro. Lipan, de exemplu, predomină în Dobrogea, puțin în Moldova și mai ales în București. Poți încerca tot felul de căutări, dar ai grijă că unele nu vor fi disponibile, dacă numele este prea puțin folosit ca să ofere un indice relevant. Spre exemplu, pentru Eminescu nu întoarce rezultate, pe când pentru Creangă sunt suficiente.

Florin Lipan, un inginer român de software, stabilit în Germania, a lansat proiectul în urmă cu aproape trei ani. Chiar dacă platforma este încă în dezvoltare, site-ul oferă indicații foarte bune asupra celor mai comune nume dintr-o anumită zonă și locul de unde se poate trage cineva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here