Plangere la DNA impotriva Primariei Iasi si a firmei de salubritate

0
52

Biroul Local USR Iași, împreună cu consilierii locali USR, denunță astăzi la DNA presupuse raportări măsluite către Agenţia pentru Fondul de Mediu (AFM) de către S.C. Salubris S.A. Iaşi.
Primăria a falsificat an de an rapoartele privind cantitatea de deșeuri reciclate.Un control realizat de inspectorii Agenției pentru Fondul de Mediu a scos la iveală diferențe masive între cantitățile de deșeuri declarate de municipalitate ca fiind depozitate/reciclate în perioada 2017-2019 și cantitățile reale depozitate/reciclate.De aceea, Municipalitatea a fost amendată cu 6 milioane de lei pentru perioada 2017-2020. Bani care trebuie plătiți de la bugetul local, adică din contribuțiile ieșenilor!”, sustin reprezentantii USR Iasi.
De cealalta partea, Primaria sustine Salubris este una din cele mai performante companii de profil din România, iar concluziile Curţii de Conturi a României, care a efectuat un control tematic pe tema gestionării deşeurilor la Primăria Municipiului Iaşi şi la Salubris SA (pentru perioada 2017 – 2021), au fost că societatea şi-a îndeplinit indicatorii în ceea ce priveşte colectarea separată a deşeurilor.
Controlul efectuat de către AFM este contestat în instanţă, municipalitatea ieşeană fiind în acest moment în aşteptarea stabilirii termenului de judecată.
„USR Iaşi continuă să facă oraşul de ruşine! Prin această acţiune, USR Iaşi încearcă să acundă prestaţia jenantă de la Tribuna Camerei Deputaţilor, când un deputat al acestei formaţiuni politice a bâlbâit incoerent la microfon. Se vede cum acţiunea lor de denigrare a oraşului continuă cu un nou episod, de data aceasta de tip bolşevic: plângerile fără fond la DNA! Bineînţeles că această acţiune de imagine va fi sortită eşecului. E jenant să acuzi, fără nicio dovadă, una din cele mai bune companii de salubritate din România, a cărei activitate performantă a fost confirmată public de instituţiile abilitate! Din păcate, toată lumea s-a convins că aceasta este singura preocupare a USR, la Iaşi. În loc să fie solidari cu ieşenii care le-au acordat votul şi i-au răsplătit cu funcţii în Consiliul Local sau în Parlament, USR Iaşi nu face decât să pună piedici la cât mai multe proiecte şi încearcă să distrugă tot ce s-a făcut bun în ultimii ani! Ataşamentul faţă de oraş se face cu fapte concrete, nu cu plângeri şi cu piedici aduse administraţiei locale!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 + = 63