Plangeri penale la Parchetul General, impotriva sabotorilor autostrazii Iasi-Targul Mures

0
61

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a respins studiul de fezabilitate pentru autostrada Tg. Neamt – Tg. Mures. Anuntul a fost facut de Catalin Urtoi, unul dintre militantii pentru construirea autostrazii.

Azi a fost ședință la CNAIR cu autostrăzile Moldovei. Acum la cald voi face referire doar la SF-ul de pe tronsonul Tg.Mureș – Tg.Neamt. SF-ul a fost respins atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ de către CNAIR! CNAIR a formulat mai multe observații, cuprinse într-un document de 27 pagini! În aceste condiții solicităm celor de la USR PLUS și PNL să termine cu manipularea populației din Moldova. De luni de zile, asociația noastră atrage atenția că proiectele Moldovei și în special A8 sunt în întârziere”, a spus Catalin Urtoi.

De asemenea, Ionel Apostol, fondatorul Asociatiei Impreuna pentru A8, a anuntat ca toti cei vinovati pentru sabotarea autostrazii se vor alege cu plangeri penale.

 “Am avut bucuria sa constat ca, in cadrul CNAIR exista un serviciu tehnic care “a rupt pisica”, semnalând public toate “mijmașurile” firmelor contrractante, vinovate 99,9% de blocajele si intarzaierile proiectelor din regiunea noastră.Toate firmele contactante, si ma refer aici in mod specoal la Acciona (Spania) si Consitrans, incearca să-și justifice incapacitatea de a respecta contractele semnate, dand vina pe subcontractanti. Le reamintim ca, raspunderea finalizarii contractelor la termen si in bune conditiuni este stipulata clar in documentele semnate cu statul roman(CNAIR)! CNAIR promite ca incepand de astazi, pentru nerespectarea termenelor asumate, incep sa curga penalitati. Ramane sa ne convingem de acest fapt. Sper ca politicienii sa nu intervina in favoarea firmelor contactante. Ii avertizam ca, “cârdasia” atrage dupa sine  raspundera penală. Asociației Împreună pentru A8, in calitate de reprezentant al cetatenilor, a dat un ultim avertisment tuturor responsabililor care saboteaza proiectele Moldovei, urmand ca in caz că nu s-a inteles acest fapt să se adreseze  cu un denunt scris Parchetului General al României, si/sau unui tribunal european  . Avem o armata de avocati care de abia asteapta să-și reprezinte cetatenii pro bono”, a declarat Ionel Apostol.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here