Poiectul Palas Campus, premiat prin curier cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva

0
74

Primăria Municipiului Iași marchează hramul Sfintei Cuvioase Parascheva chiar și în aceste condiții vitrege cauzate de pandemia de COVID-19, care impun măsuri de protecție sanitară, restricții și o abordare diferită a evenimentelor. Chiar dacă a XXIX-a ediție a Sărbătorilor Iașului nu a mai putut fi organizată în maniera tradițională, inclusiv Seara Valorilor fiind anulată, primarul Mihai Chirica a decis să premieze și în acest an, ȋn data de 14 octombrie, personalitățile și instituțiile care s-au remarcat în mod special prin rezultate sau activități deosebite în domeniul lor de activitate. Contactul fizic nefiind posibil, diplomele au fost expediate destinatarilor prin curier chiar astăzi, 14 octombrie.

O categorie cu totul aparte de distincții în acest an își propune să recompenseze eforturile celor care s-au aflat în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV2 în Municipiul Iași, celor care și-au sacrificat zi după zi propria siguranță, confortul și familia pentru a salva viețile semenilor lor.

„Pandemia de COVID-19 ne-a obligat să anulăm evenimentele ocazionate de îndrăgitele Sărbători ale Iașului, dar nu ne poate face să îi uităm pe oamenii deosebiți din jurul nostru. Deși, din nefericire, tradiționala Seară a Valorilor nu va mai avea loc în acest an, Primăria Municipiului Iași îi premiază și în această toamnă pe ieșenii merituoși. Este un gest firesc de recunoștință față de cei care, chiar și în aceste vremuri atât de dificile, sau cu atât mai mult acum, nu au uitat să fie oameni ai Cetății. Cu promisiunea că, poate anul viitor, Sărbătorile Iașului și Seara Valorilor își vor recăpăta formatul cu care i-am obișnuit pe ieșeni, le doresc tuturor creștinilor – cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva – fericire, sănătate și înțelepciune! Și să nu uite să fie mereu buni!”, a declarat primarul Mihai Chirica.    

Lista premiilor:

  • Premiul „Academica”:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prima universitate din România, la aniversarea a 160 de ani de existență și excelență în educație

  • Premiul „Prietenii Comunității – cu medalia Pro Amicitia, Pro Fidelitate”:

Domnul Andrei Oriţă, pentru organizarea Turneului de tenis ATP Challenger 100 „Concord Iași Open”

  • Diplomă de Recunoștință pentru implicarea în combaterea pandemiei de COVID-19 la Iași, colectivului de medici, asistente, infirmieri de la:

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași;

UPU-SMURD Iași;

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași;

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași;

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași;

Serviciul de Ambulanță Județean Iași;

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iași;

Institutul Regional de Oncologie Iași;

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza-Vodă” Iași;

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” Iași;

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași;

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași;

Spitalul Clinic CF Iași;

Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. I. Czihac” Iași;

Spitalul Clinic de Recuperare Iași;

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași.

  • Diplomă de recunoștință pentru implicarea în combaterea pandemiei de COVID-19 la Iași:

Asociația Ambulanța LIFE – Serviciul Voluntar de Ambulanță

  • Distincția „Excelență în afaceri”

pentru demararea lucrărilor de construcție a proiectului Palas Campus

Compania Iulius Grup

Domnul Iulian Dascălu

  • Premiul Pogor pentru activitate academică, științifică, cercetare este acordat unei persoane desemnate de Academia Română – Filiala Iași:

Doamna cercetător științific gradul I dr. Gabriela Haja, coordonator al Departamentului de lexicologie – lexicografie din cadrul Institutului de Filologie Română „A. Philippide”, secretar științific și membru în Colegiul de redacție al revistei „Anuar de lingvistică şi istorie literară”

  • Premiul „Vanda Condurache” pentru Jurnalism este acordat de Domnul prof. univ. dr. Daniel Condurache:

Doamna Andreea Archip

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here