“Politistii de duminica” din centrul Iasului, printre factorii care au dus la tentativa de crima din catacombele rau famate de la CUB

0
62

În cursul nopţii de vineri spre sâmbăta, doi tineri au fost injunghiati in zona cluburilor de la CUB, din zona centrala a Iasuui, dupa ce bataia dintre acestia si alti 3 petrecareti a degnerat. Cele doua victime au ajuns au ajuns la spital, iar oamenii legii au întocmit dosar penal pentru a stabili ce s-a întâmplat.
A fost o altercație pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, au fost două victime cu plăgi înjunghiate. Vorbim despre un tânăr în vârstă de 22 de ani care prezenta o plagă abdominală în hipocondru drept. În momentul preluării era stabil din punct de vedere hemodinamic. A fost preluat de un echipaj de Terapie Intensivă Multiplă şi transportat la UPU Sf. Spiridon. Pacientul are o plagă penetrantă abdominală hepatică şi a fost direcţionat la sala de chirurghie. În schimp, pacientul în vârstă de 23 de ani a fost înjunghiat în zona toracelui posterior. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ B2 şi dus tot la UPU Sf. Spiridon ” a declarat dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași.
Potrivit martorilor, in groapa de la CUB in care functioneaza in jur de 5 cluburi de noapte, Politia nu a calcat niciodata in vreo verificare de rutina, agentii de politie facandu-si prezenta doar dupe ce s-au infaptuit crime sau alte acte cu violenta.
Droguri și arme albe la greu, controale la intrare nici atât, ce să ne mai minunăm”, sustine martorul.
Fenomentul infractional din centrul Iasului trece barierele acestor locuri rau famate si impresoara, ca o menghina a infractionalitatii, chiar Palatul Roznovanu,acolo de unde factorii de decizie a acestui oras ar trebui sa ia masurile de starpire a acestor fenomene. Potrivit iesenilor, o mare vina o au cei de la Politia Locala, care au permis ca fenomenul cersetoriei si al violentei sa ia amploare in centrul Iasului, prin lasitate si lipsa de implicare.
Este plin de cersetori pe Stefan cel Mare. PLIN! Unii, agresivi. Am ajuns sa-i recunoastem… De ex, este unul cu voce groasa, in trening albastru care zice ca a fost la manastire. Alataieri, ragea si facea spagat in fata la farmacia de langa Casa Cartii. Apoi, a inceput sa faca arte martiale cu aerul, spre trecatori, in mijlocul bulevardului. Politia Locala sa lase caii si sa creeze cel putin doua posturi FIXE pentru acesti perturbatori. Ce turism sa ai la Iasi, cu asemenea hahalere?”, se intreaba retoric un alt iesean.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 61