Politisti agresati la Holboca în timp ce încercau să protejeze victimele unei bătăi. Primatele l-au amenintat pe seful de post ca-i vor taia gatul

0
77

Patru persoane violente au fost reţinute la Iaşi, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după ce au fost implicate în episoade de violenţă. Trei dintre cei reţinuţi sunt acuzaţi şi de ultraj, după ce au ameninţat şeful de post al unei comune că îi vor tăia gâtul. Pe lista agresorilor se numără şi o femeie.

Reţinerile efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au fost realizate după ce, în zilele trecute, cei patru indivizi au fost implicaţi în bătăi cu membrii unei familii vecine. Toţi cei reţinuţi sunt din familia Amariei, din Dancu, comuna Holboca. Potrivit unor surse judiciare, pe 25 iulie, familia Amariei s-a bătut cu o altă familie din sat, Todiraşcu. După ce s-au lovit reciproc, membrii ultimei familii s-au refugiat într-o casă din sat cerând ajutorul Poliţiei, a doua zi, pentru a putea merge la domiciliu, scrie „Adevărul”.

Pe 26 iulie, un echipaj de Poliţie format din trei agenţi, printre care o femeie, au mers la faţa locului pentru a-i escorta pe cei din familia Todiraşcu acasă. Atunci când au trecut prin dreptul casei lor, Vlăduţ-Ionuţ (21 de ani), Dumitru, Maricica (51 de ani) şi Iulian (28 de ani) Amariei s-au năpustit asupra celor trei victime, fără a mai ţine cont că de faţă sunt şi poliţiştii. Victimele au fost lovite cu o sapă, un hârleţ, dar şi cu bâtele. Poliţiştii au reuşit într-un final să despartă cele două familii şi au condus victimele la domiciliu. În timpul intervenţiei, poliţista ar fi fost trasă de păr de Maricica Amariei.

În cursul intervenţiei organelor de poliţie, numita Amariei Maricica a agresat fizic un agent de poliție, iar numiţii Amariei Vlădut Ionuţ şi Amariei Iulian au repetat de mai multe ori, în prezenţa organelor de poliţie şi a martorilor care au ieşit în drumul public datorită altercaţiei, ameninţări cu moartea la adresa şefului de post de la Poliţia Holboca, spunând faptul că «ii vom tăia gâtul»”, au transmis surse judiciare pentru sursa citată.

Cele trei victime au suferit leziuni ce necesită 7, 35, respectiv 55 de zile de îngrijiri medicale. În cazul agresorilor, aceştia sunt în prezent în Arestul Poliţiei Iaşi, urmând ca sâmbătă, 29 iulie, să fie prezentaţi Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here