Spectacolele lunii august la Ateneul din Iasi

0
62

Pirați, comori fermecate și  copii fericiți în Sala Mare, comedie și personaje de poveste pe Terasa Acoperiș, suspans și scurt metraje în Sala Mică și o conferință spirituală în Grădina de Vară, acestea sunt propunerile culturale ale stagiunii de vară de la  Ateneul ieșean în luna august:

Spectacol de teatru pentru copii „Comoara piraților” – trupa Marionnette Show, sâmbătă, 12 august, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Pentru a pleca într-o altă călătorie palpitantă, neînfricatul căpitan Ronson și ajutorul lui de nădejde, piratul Fricușteț, au nevoie de ajutorul vostru, copii! Cei doi aventurieri puși pe fapte mari se aventurează într-o nouă expediție pe mare pentru a căuta comoara fermecată! Surprizele însă nu îi ocolesc, și astfel cei doi se vor confrunta cu anumite situații neprevăzute. Dacă se vor descurca cele două personaje, și mai ales dacă vor găsi comoara fermecată…vă invităm să aflați sâmbătă 12 august, la ora 11.00, la Ateneul din Iași.

Printre zâmbete și hohote de râs, personajele vă vor învăța să nu renunțați niciodată la visele voastre oricât de multe obstacole ați întâmpina, să împărțiți și să fiți darnici cu prietenii voștri, să fiți recunoscători celor ce vă ajută și vă sunt alături și mai ales să vă amintiți mereu de cuvintele magice „Mulțumesc”, „Te rog”, „Îmi pare rău”, „Iartă-mă”!

Trupa Marionnette Show vă invită să luați parte la aventura prin care vor trece haioasele personaje din „Comoara piraților”!!

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Spectacol de teatru „Zaruri și cărți”, regia Ovidiu Ivan, vineri, 18 august, ora 19.00 în Sala Mică de spectacole, preț bilet 15 lei

Cum ar fi ca viața ta să depindă de o pereche de zaruri, deși datoria ta nu e un purcoi de bani?

Cum ar fi să fii prost, nu pentru că nu ai citit cărți, ci pentru că nu le-ai aruncat?

Cum ai reacționa dacă ai fi simultan ținta celui mai acid sarcasm din viața ta, dar și a unui pistol încărcat, cu piedica foarte largă?

Linișteste-te, nu ești tu! E Ritchie, un tip carismatic… așa, ca tine. Iar viața lui atârnă de toanele unui șef înarmat și teribil de imprevizibil.

Vino să râzi de el… daca îți poți înghiți nodul din gât.

Zaruri și cărți pe scena Ateneului ieșean. Vineri, 18 august 2017, ora 19.00 în Sala Mică de spectacole.

Distribuție: Ovidiu Ivan și George Enescu. Regia: Ovidiu Ivan

Durata spectacolului – 60 min.

Recomandat persoanelor cu varsta peste 16 ani.

Biletele au fost puse în vânzare la pretul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Sâmbătă, 19 august 2017, ora 19.00, pe Terasa Acoperiș a Ateneului din Iași, va avea loc spectacolul Sit Down Comedy cu Andrey Ciobanu!

Vă invităm la un comic one man show, fără limbaj licenţios, fără politicieni, fără gesturi obscene, dar cu mult bun gust!

Andrei Ciobanu este un tânăr actor, născut la Iaşi în 1983. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi la secţia actorie. Are un masterat în arta spectacolului, iar în prezent este doctorand în anul al doilea la aceeaşi universitate. A fost actor trei ani la Teatrul din Bârlad, și colaborează de mulți ani cu Teatrul Luceafarul şi Ateneul din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.30 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Conferință spirituală „Sufletul și Spiritul”, dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, vineri, 25 august, ora 18.00 în Grădina de Vară, intrarea pe bază de programare la numărul de telefon 0729026970

În data de 24 și 25 august dl dr Ovidiu Dragoș Argeșanu va susține la Iași terapii pe bază programare, astfel:

– 24 august ora 16.00 Seminar , ora 18.00 Curs de radiestezie gradele 2 și 4.

– 25 august Conferința Spirituală „Sufletul și Spiritul”

– 26 august cursurile de Kombat. Practica terapeutică și Dragoni

Informații la numărul de telefon 0729026970

Sâmbătă, 26 august 2017 de la ora 19.00 pe Terasa Acoperiș a Ateneului din Iaşi se joacă comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” în regia lui Andrei Ciobanu. Adaptare după „Pacea cu Zmeii” de Valeriu Butulescu.

Distribuție: Ileana OCNEANU, Ionuţ GÎNJU, Andrei CIOBANU

Cuvântul regizorului: „Orice Ileana Cosanzeana își dorește un Făt Frumos, călare pe un cal alb, care să o salveze din turnul unde este închisă de Zmeul Zmeilor, să o ia și să o ducă într-un castel de aur sau de argint sau măcar de bronz. Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă și gingașă; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzatoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Asta se întâmplă doar în basme. Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroșat talia de viespe, el a căpătat o „somptuoasă” burtă, iar „cuplul perfect” nu mai locuiește nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsonieră confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii. Abia se mai suportă unul pe celălalt și, în plus, sunt nevoiți să trăiască de pe azi pe mâine în țară lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăție îi restructurează postul, Ileana e casnică și mai presus trebuie să și plătească taxe la Primărie. Și ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitați și de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician.”

Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet și trebuie tratată ca atare. Orice asemanăre cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 🙂

Atenţie ! Există riscul să faceţi febră musculară la obraji de la prea mult râs.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 leipentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.30 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Proiecție de film „Fabrica de scurt metraje” Short to the point Film Factory, joi, 31 august, ora 18.00 în Sala Mică, intrarea liberă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 79