Politistii care l-au oprit pe procurorul Horodniceanu, cercetati penal de Parchet pentru abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu

0
297

Dupa ce au fost cercetati intern de Departamentul Control Intern, acolo unde au dat explicații despre incidentul în care a fost implicat fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, cei doi politisti din Schitu Duca au fost chemati la Parchet, in cadrul unui dosar penal, unde au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu.
Dosarul este deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, iar la audierile de azi polițiștilor le-au fost cerute telefoanele mobile pentru percheziții informatice. Și le-au predat.
Cu un ministru de interne plagiator și mincinos, susținut de un președinte care promitea o Românie educată, doi polițiști au oprit în trafic o mașină. Doar că la volanul acesteia nu se afla un conducător auto, așa cum ar fi normal, ci era dl Horodniceanu însuși, zeul suprem care ar fi trebuit recunoscut de către orice muritor de rând, cu atât mai mult de către un polițist.După ce a făcut un tam-tam de trei lei, în totală neconcordanță cu funcția înaltă pe care o ocupă, procurorul Horodniceanu este anchetat intern. Partea gravă acum urmează.Nu tot intern, ci în cadrul unui dosar penal, au fost chemați azi cei doi polițiști la parchet, unde au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice. Acești polițiști au parte de vreo protecție acum din partea MAI? Mai pot polițiștii să își facă datoria fără să țină cont de funcția celui oprit? Sau să își vadă de trebușoară și să oprească și ei doar pe cine nu are funcție? Nu văd de ce un polițist și-ar mai risca serviciul și ar mai risca să fie anchetat, când ar putea foarte ușor să amendeze câțiva fraieri și ar trece cu vederea abaterile comise de horodniceni d-ăștia care se cred mici Dumnezei pe pământ.În altă ordine de idei, mă întreb de ce acest Horodniceanu nu a fost încă exclus din magistratură și îi promit pe această cale că voi sta cu ochii pe acest caz și voi scrie tot ce se va întâmpla.Asta că tot a ținut cineva neapărat să dea la o parte cu bățul pojghița de pe rahat“, este mesajul polititului Marian Godina.
Oripilata de acasta injustitie s-a declarat si jurnalista Emilia Sercan.
Colegii marelui procuror Hordoniceanu au deschis dosar penal și i-au chemat la audieri pentru abuz în serviciu și divulgare de secrete de serviciu sau nepublice pe amărâții ăia de polițiști rurali, care au avut tupeul să îl oprească în trafic pe marele Horodniceanu și un tupeu și mai mare că nu l-au recunoscut. Așadar, audierea nu a fost delegată către poliție, ci au făcut-o chiar procurorii. Deci cazul are miză, polițiștii ăia trebuie puși la punct exemplar de (in)justiția din România! Dar ce să vezi, tot colegii marelui procuror Hordoniceanu au refuzat timp de un an de zile să audieze niște polițiști indicați în dosarul meu că au primit proba reclamată de mine ca scursă dintr-un dosar penal. Doar că acei 6 – 8 polițiști erau mari mahări prin structuri centrale ale Poliției, cu grade de chestori și comisari-șefi, nu erau doi amărâți de polițiști rurali. Bine că se mai face (in)justiție în România pe pielea unor polițiști rurali care au obrăznicia și tupeu să-l oprească în trafic pe alde marele procuror Horodniceanu, vicele CSM, instituția care este garantul independenței și corectitudinii magistraților, că altfel nu știu ce ne-am face!“, este mesajul jurnalistei.
Reamintim că fostul şef DIICOT a fost filmat în timp ce aparent încerca să-i intimideze pe poliţiştii de la circulaţie care l-au tras pe dreapta într-o comună din judeţul Iaşi. Agenţii de la rutieră îi reproşaseră că i-a depăşit fără să semnalizeze şi că avea o viteză peste cea legală.O filmare făcută publică surprinde dialogul între Horodniceanu şi poliţişti, dialog în care procurorul îi ameninţă pe poliţişti că se va plânge şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi îi întreba dacă ştiu cine este el.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here