Povestea banditului roman “Whisky Man”, spaima bancherilor. Johnny Depp ar putea face un film despre viata sa

0
53

Fostul spargator de banci devenit faimos pentru zecile de jafuri comise in Ungaria se ocupa acum de olarit si isi vinde produsele la un targ de mestesugari din Sfantu Gheorghe.
Nimeni nu se astepta sa se reabiliteze, insa cel mai temut spargator de banci din Europa dovedeste ca orice detinut isi poate gasi calea, daca doreste intr-adevar o schimbare.
Attila Ambrus, sau “Banditul Whisky”, asa cum a fost poreclit, a invatat sa lucreze cu lutul in inchisoare, unde a stat zece ani. Zilele acestea isi expune produsele la un targ mestesugaresc din Sfantu Gheorghe. Barbatul are 45 de ani marturiseste cu mandrie ca obiectele pe care le-a creat au ajuns pana si la staruri sau diverse personalitati.
In anii ’90, Ambrus era spaima bancherilor din Ungaria, dupa ce a comis zeci de jafuri armate. Dar n-a ranit niciodata pe nimeni. S-a nascut in Miercurea Ciuc si a jucat hochei pe gheata, inainte sa devina infractor. Sapte ani s-au chinuit politistii sa-l prinda, iar in 2002 a fost condamnat pentru tot ce-a facut.
“Eu mi-am platit greselile, asa ca exista un echilibru.”, spune Attila Ambrus, alias “Banditul Whiskey”. Si-a capatat porecla de “Banditul Whisky”, pentru ca obisnuia sa bea cate un pahar de tarie in barurile din apropierea bancilor pe care le jefuia. Mai mult, le ducea functionarelor flori inainte de jaf si le trimitea sticle de vin politistilor care se ocupau de cazul lui. Acum trei ani, a fost eliberat pentru buna purtare, insa anchetatorii nu credeau ca se poate reabilita.
“Din pacate, are toate sansele sa ajunga din nou in lumea interlopa”, spunea in 2012 un procuror.
Mii de oameni ii apreciaza insa munca, iar pe pagina sa de socializare i-au scris mesaje de incurajare: “Iti uram mult, mult noroc si numai bine”, “Tine-o tot asa, frate, esti mare in ochii lumii.”
Arestat in Budapesta, Ambrus a devenit celebru in lumea intreaga dupa ce un american a scris o carte despre el, intitulata “Balada banditului Whiskey”. Drepturile de ecranizare au fost cumparate de Johnny Depp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 56