Prefectul a dispus verificarea tuturor retelelor de distributie a gazelor din Iasi

0
64

Prefectul Iasului a solicitat realizarea de verificări la rețelele de distribuție a gazelor naturale din municipiul Iași. În acest sens au fost transmise adrese către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, către E.ON Distribuție România SA, dar și către Inspectoratul Județean în Construcții Iași.
”Cred că este absolut necesar să fie realizată o astfel de verificare pentru a oferi un grad sporit de siguranță tuturor ieșenilor. Având în vedere incidentul de la blocul de pe strada Văscăuțeanu, am solicitat ca verificările să fie efectuate în regim de urgență pe raza municipiului Iași, urmând să fie extinse și în alte zone în care pot apărea probleme. O atenție sporită ar trebui acordată zonelor care sunt expuse posibilelor defecțiuni, precum instalațiile cu durata de viață expirată sau aproape de expirare, dacă este cazul, sau instalațiile asupra cărora nu s-au realizat reparații în ultima perioadă”, a declarat prefectul Marian Grigoras.
Monitorizarea verificărilor dispuse și efectuate va fi realizată de către Inspectoratul Județean în Construcții Iași, care va informa periodic Instituția Prefectului asupra situației din teren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here