Primarul penal din Sipote si-a pierdut mandatul. Pana la alegeri, viceprimarul a preluat conducerea comunei

0
58

Prefectul Marian Grigoras a semnat ordinul prin care se constată încetarea mandatul primarului comunei Șipote, Dorin Mircea Malii, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă. ”S-au analizat documentele avute la dispoziție și s-a stabilit că sunt întrunite toate condițiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Șipote privind încetarea mandatului, conform prevederilor legale. Avem și o comunicare din partea Judecătoriei Hârlău precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului”, a declarat prefectul județului Iași.
O informare cu privire la această decizie a fost transmisă și la nivelul Guvernului. Până la organizarea de alegeri, conducerea va fi asigurată de viceprimarul desemnat de Consiliul Local.
Ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis în baza prevederilor art. 15, alin. 2, lit.e și art 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here