Prefectul judetului Iasi, Dan Cârlan, a demisionat

0
67

Prefectul judetului Iași, Dan Cârlan, s-a pus la dispoziția Guvernului începând cu data de 1 ianuarie.

Dupa o analiza asezata, deloc pripita, am comunicat astazi domnului prim-ministru Dacian Ciolos si domnului ministru al afacerilor interne, Petru Toba, solicitarea de a-mi incheia activitatea de prefect al judetului Iasi, incepand cu 4 ianuarie. Prefectul, potrivit legii, este reprezentantul guvernului in teritoriu.
Eu am primit acest mandat de la guvernul care si-a incetat activitatea cu o luna in urma.
Apreciez ca exista un deficit de legitimitate in a continua exercitarea atributiilor de prefect din inertie, pe durata nedefinita, fara a avea mandatul expres al guvernului in functie. Apreciez, de asemenea, ca este normal sa ofer actualului guvern posibilitatea de a-si desemna prefectul. Urmatoarele doua saptamani ma voi ocupa preponderent de finalizarea unor proiecte sau activitati aflate in derulare, precum si de pregatirea unui transfer de atributii organizat, civilizat si decent catre succesorul meu. Nu in ultimul rand, voi face o evaluare foarte serioasa a activitatii Institutiei Prefectului in timpul mandatului meu, printr-o larga consultare, transparenta si anonimizata in acelasi timp, a primarilor din judet, a directorilor serviciilor deconcentrate si a tuturor functionarilor din prefectura. Este important sa am, la plecare, o imagine nedistorsionata asupra modului in care am corespuns asteptarilor celor trei grupuri tinta, care capteaza 90% din responsabilitatile unui prefect.
De asemenea, este important si pentru prefectul care va urma sa inteleaga care este nivelul asteptarilor din partea celor cu care colaboreaza institutional in decursul activitatii. Multumesc cu sinceritate tuturor celor care mi-au fost alaturi in cele 15 luni de mandat, fara de care nu puteam face nimic serios. Multumesc, de asemenea, si celor care m-au criticat sau vanat, pentru ca mi-au tinut atentia treaza”, a spus Dan Cârlan.

Prefectul își va continua atribuțiile până pe data de 17 decembrie. De pe 18 decembrie, el va fi în concediu de odihnă. De la 1 ianuarie, Cârlan ar trebui să revină pe poziția deținută anterior, respectiv de director general adjunct în cadrul Ministerului Energiei.demisei carlan

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here