Premieră pentru România: Primaria Iasi sustine furtul din propriile containere prin infiintarea unui centru de colectare a deseurilor

0
69

Zilele acestea, Primaria Iasi a inaugurat cu mare pompa Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) din Stradela Grădinari nr. 26 din Iasi. Potrivit edilului interimar, Mihai Chirica, de acum, iesenii vor putea aduce la centru deșeurile din gospodăriile proprii: hârtie, carton, sticlă, metal, deșeuri din construcții, echipamente electrice și electronice vechi, baterii și acumulatori. Problema este, insa, ca nimeni nu va verifica daca aceste deseuri provin din gospodariile oamenilor sau din propriile containere ale municipalitatii. Practic, societatea de salubrizare a Iasului, condusa de Ioan Apostol, in loc sa recicleze si sa reutilizeze deseurile din containerele gestionate de Salubris, prin intermediul propiilor angajati, le lasa la latitudinea boschetarilor care traiesc din aceste gunoaie. Practic, Apostol accentueaza fenomenul tomberonezilor care fura deseurile de la Salubris pentru a le vinde la …Salubris.

Centru din Gradinari, co-finanțat de Guvernul Norvegiei în cadrul Programului de Finanțare Inovare Verde în Industria din România a fost dezvoltat de Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Iași si Salubris SA.

Lansarea fost urmata de o dezbatere la Camera de Comerț a Municipiului Iași, unde s-a discutat pe tema programelor de protecție a mediului inclusiv proiecte dedicate colectării selective în România (!?).

Până la 31 martie, cetățenii care aduc la Centru un deșeu reciclabil câștigă premii instant și sunt înscriși automat la o tombolă cu 10 premii atractive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here