Premiu UNITER pentru actrita Ada Lupu de la Teatrul National din Iasi

0
66

Ada Lupu, tânăra actriță a Teatrului Național Iasi,  aduce acasă Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, acordat aseară, 7 mai, în cadrul cei de a 26-a ediții a Galei Premiilor UNITER, desfășurată la Alba Iulia. Premiul a fost oferit pentru rolul Fiica din spectacolul Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim.

Deși sunt un om care are voluptatea cuvintelor, există totuși momente când trăirile parcă nu încap într-un vocabular profan ca al meu. Vreau doar să mulțumesc, nu din obligație, ci din tot sufletul, UNITER, celor două jurii, lui Iris Spiridon, Teatrului Național Iași, Universității de Arte Iași, trupei Atelierul de Teatru din Botoșani, publicului. Mulțumesc întregii echipe care a contribuit la realizarea spectacolului Măcelăria lui IovMăcelăria este Irina Moscu și-i mulțumesc pentru că ne-a oferit un spațiu atât de viu în jurul nostru încât ne molispsim reciproc de viață. Împart acest premiu cu întreaga distribuție și îi mulțumesc fiecărui actor în parte pentru că împreună l-am descoperit pe împreună. Datorez acest premiu – și nu doar premiul, ci și personajul, și nu doar personajul, ci și un cutremur de demult – lui Radu Afrim”, a spus Ada Lupu, pe scena Galei.

Spectacolul Măcelăria lui Iov se joacă la Teatru³, pe 14 mai, de la ora 19:00. Regia ii apartine lui Radu Afrim, scenografia: Irina Moscu, video mapping: Andrei Cozlac, lighting design: Cristian Șimon, univers sonor: Radu Afrim, sound design: Adrian Păduraru, versuri cântece: Ada Lupu si asistent regie: Irina Crețu. Din distributie fac parte actorii Emil Coșeru, Tatiana Ionesi, Ionuț Cornilă, Ada Lupu, Andrei Varga, Horia Veriveș, Livia Iorga, Irena Boclincă, Brândușa Aciobăniței si Doru Maftei.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =