Presedintele CJ Iasi, la cheremul unui infractor. Iasul are singurul consilier judetean care dispune, ilegal, de un cabinet parlamentar

0
53

CentrulIasului a ajuns sa fie stapanit de un individ cu metehne de interlop. Timp de 2 ani de zile a ocupat un spatiu central in mod abuziv, fara sa plateasca un leu catre proprietar, respectiv Consiliul Judetean unde, culmea, detine o calitate de reprezentare, si anume aceea de consilier judetean. Mai mult, a amplasat in mod ilegal un totem si un panou publicitar pe domeniul public, fara ca inspectorii Primariei sa ia vreo masura. Este vorba despre Mircea Manolache, un individ extrem de toxic pentru spatial public iesean, care taie si spanzura atat in Consiiul Judetean cat si Local, jongland cu patrimoniului judetului si municipiului Iasi dupa bunul plac.

Totul a inceput in cursul anului trecut, odata cu alegerea lui Manolache la carma unui peudo-partid care continua sa functioneze de ani buni in sediul cabinetului paralementar al fostului deputat Gheorghe Emacu. Uneperistii, in frunte cu Manolache, au continuat sa ocupe acest spatiu in mod samavolnic, in afara oricarui contract de atribuire. De acest lucru nu este strain nici Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, un parvenit politic la fel de consistent precum Manolache. Intr-un raspuns evaziv, transmis in bataie de joc catre Agora Press, la o suma de intrebari legate de situatia juridica a spatiului si implicit a chiriasului, Maricel Popa, secondat de doi scribi, ne transmite faptul ca ‘’in acel spatiu, proprietate a judetului Iasi a functionat cabinetul parlamentar al deputatului Gheorge Emacu, in baza unui contract de inchriere ce a incetat in data de 31.12.2016”. Nimic despre Mircea Manolache, chiriasul fantoma al spatiului din b-dul Stefan cel Mare nr. 13, ceea ce induce o recunoastere a faptului ca UNPR si implicit Manolache ocupa acel spatiu in mod ilegal. Poate pentru a corecta acest abuz, ori sub presiuni venite din partea consilierilor judeteni, in cursul lunii august a acestui an, in plenul CJ este aprobat un proiect de hotarare privind atribuirea in folosinta gratuita a acestui spatiu catre Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, entitate cu sediu vecin spatiului ocupat de UNPR. Ce au aprobat consilierii judeteni in fost pus in opera nici pana la acest moment, spatiul in cauza continuand sa fie acoperit cu aceleasi materiale de promovare ale UNPR, vizitat arar de Manolache si in mod repetat de tineri care vin la ceas de seara.

Cu un spatiu ocupat la modul expus mai sus, reprezentul acestui partid fara nicio reprezentare comunitara, a acaparat, la fel de abuziv, intregul spatiu  publicitar de langa Palatul Roznovanu.

Individul asta a amplasat un totem fara nicio autorizatie de construire si a pus, fara niciun aviz, si un panou publicitar la intrarea in curtea interioara de langa Palatul Roznovanu, acolo unde functioneaza vreo 4 institutii publice. Inspectorii Primariei nu au dispus pana acum niciun control, semn ca acele panouri inca stau bine mersi, iar din afise continua sa surada fara griji un infractor”, ne-a declarat un consilier.

Apropo de calitatea de infractor a lui Mircea Manolache, de numele acestuia se leaga mai multe abateri penale pe care le puteti citi AICI, AICI si AICI, cat si despre modul in care un astfel de individ care constituie un pericol public, a fost bagat de Maricel  Popa in varful unei structuri de siguranta publica.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 83