Președintele CJ Iași, Maricel Popa, a preluat președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

0
63

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a preluat astăzi președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru următorul an. Funcția de vicepreședinte va fi ocupată de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.
Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este structura deliberativă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Indiferent de județul care asigură președinția de la un an la altul , alături de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este nevoie de o implicare activă a tuturor județelor. Mi-aș dori să avem aceeași colaborare între Consiliile Județene din Moldova ca și până acum. Este un lucru bun faptul că toți președinții de Consilii Județene din regiune colaborează foarte bine, indiferent de culoarea politică”, a precizat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean.

La întâlnirea de astăzi, a fost prezentat stadiul de implementare al Programului Operațional Regional 2014-2020. Prin Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul de stat, a fost alocat peste un miliard de euro pentru Regiunea Nord-Est. Fondurile sunt gestionate de ADR Nord-Est.
Până în prezent, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, la ADR Nord-Est au fost depuse aproape 900 de proiecte cu o valoare de peste 950 milioane de euro. 137 dintre acestea au fost contractate până acum, având o valoare de aproximativ 300 de milioane de euro. Alte 48 de proiecte cu o valoare de 15 milioane de euro sunt în precontractare, iar 64 de proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR în vederea semnării contractelor de finanțare. 218 proiecte cu o valoare de 175 milioane de euro sunt în evaluare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here