Preşedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui Horodniceanu la şefia DIICOT

0
70

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pe o perioadă de trei ani, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Horodniceanu este procuror de 16 ani şi de 6 ani se află în funcţii de conducere. El conduce DIICOT Iaşi din 2012, mai deţinând această funcţie şi în perioada 2006-2009. Horodniceanu este formator la Institutul Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane, conform Ministerului Justiţiei.
În 2009, un caz care a captat atenţia presei şi a fost coordonat de Horodniceanu a fost destructurarea unei reţele de contrabandă de usturoi.
Numirea şefului DIICOT se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime mai mare de 10 ani. Mandatul său poate fi reînnoit o singură dată şi are durata de 3 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here