Adomnitei a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Iasi. Sedinta urgenta pentru delegarea atributiilor de sef al judetului

1
72

In aceasta dimineata a fost emis Ordinul Prefectului judeţului Iaşi privind constatarea suspendării de drept a exercitării mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi de către domnul Cristian Mihai Adomnitei, pe durata existenţei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013.

În consecinţă, voinţa instanţei de judecată a fost clar orientată şi explicată ca atare spre aplicarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, însoţită de întreruperea exercitării mandatului, pe durata măsurii preventive, prin suspendarea de drept a acestuia.

Având în vedere situaţia excepţională apărută prin suspendarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Instituţia Prefectului a solicitat Secretarului Judeţului Iaşi convocarea de îndată a plenului Consiliului Judeţean, pentru miercuri 20 mai, ora 7.30, în Sala Galbenă de la prefectură, pentru luarea măsurilor organizatorice prevăzute in Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, respectiv:

–  desemnarea, prin vot secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie, a vicepreşedintelui CJ care va exercita atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi

–  delegarea, prin hotărâre, a unui consilier judeţean care va exercita atribuţiile vicepreşedintelui desemnat mai sus

1 COMMENT

  1. Am si eu o intrebare simpla: ce cauta Adomnitei azi pe Copou, la volanul hondei personale?
    Parca in buletinul lui nu e trecuta adresa din cartierul neguricilor…
    Apropo, ce functionnar public aduna 150.000 euro sa cumpere apartament acolo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here