Prima intalnire cu presa a spagarului sef la judetului, sub semnul urii fata de predecesori

0
73

Costel Alexe, presedintele CJ Iasi acuzat de DNA pentru luare de mita, a sustinut azi prima conferinta de presa.  In locul asteptatelor probleme prezente si viitoare legate de administratia pe care o prezideaza, Alexe s-a lansat in acuzatii legate de mandatul predecesorului sau, Maricel Ppa.

Interesul și prioritatea ZERO a noastră, a Consiliului Județean, este să remediem cât mai repede toate aceste deficiențe și să menținem capacitatea de intervenție în prevenirea și combaterea Covid-19. Până atunci, activitatea spitalului rămâne suspendată. Am discutat îndelung problema cu managerul Florin Roșu și cu alți specialiști din domeniu și cred că este cea mai bună soluție pentru siguranța pacienților și a personalului medical.

Nu ne putem permite să facem în anul 2021 medicină cu improvizații. Avem, din păcate, prea multe exemple recente când prețul plătit pentru folosirea improvizațiilor au fost viețile omenești. Nu vreau să riscăm nicio clipă să punem în pericol pacienții și medicii din cauza „politicii cârpelilor” pe care vechea administrație a abordat-o cu spitalul de Lețcani.

M-am asigurat că, momentan, până la redeschiderea spitalului, avem capacitatea de a asigura îngrijirea pacienților la spitalul de Boli Infecțioase și în celelalte unități medicale care funcționează ca spitale suport Covid-19 din Iași.

Având în vedere toate aceste probleme care ies la iveală, voi solicita Corpului de Control al Primului-Ministru să demareze un proces de verificare completă a legalității achiziției spitalului modular pentru că ieșenii merită să știe pe ce s-au cheltuit 10 milioane de euro”, a declarat Costel Alexe.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here