Prima sentintă în dosarul „Amanta”. Stefan Avarvarei, condamnat la doi ani si două luni de închisoare cu suspendare

0
58

Stefan Avârvarei, fostul sef al Serviciului Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale, a fost condamnat astazi, de Tribunalul Iași, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de fostul primar Gheorghe Nichita.

Tribunalul Iași l-a obligat pe Ștefan Avîrvarei să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Bibliotecii „Gh. Asachi”.

Fostul șef din cadrul Poliției Locale și-a recunsocut toate faptele și a fost judecat pe procedura simplificată, beneficiind de o reducere a pedepsei.

Decizia Tribunalului Iași nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel de DNA.

Ștefan Avîrvarei, fost şef de serviciu în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, a fost acuzat de procurorii anticorupție, în noiembrie 2015, de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În același dosar au fost trimiși, inițial, în judecată și fostul primar Gheorghe Nichita și Liviu Hliboceanu, fostul șef al  Poliţiei Locale Iaşi.

Procurorii DNA i-au acuzat pe Hliboceanu și Avârvarei că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, fosta iubită a edilului.

Liviu Hliboceanu și Gheorghe Nichita vor fi judecați în continuare de Tribunalul Iași, următorul termen al procesului fiind în 10 noiembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here