Primaria construieste inca 16 blocuri a 288 de apartamente sociale in zona Gradinari

0
53

Primăria Municipiului Iași parcurge încă o etapă în cadrul proiectului general de ridicare a locuințelor sociale și pentru tineri în zona Grădinari, unde își vor face loc 16 tronsoane de bloc cu un număr total de 288 de apartamente. Potrivit documentaţiei tehnice, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul local.

În această perioadă, Primăria Municipiului Iași prin Direcția Relații Publice și Transparență Decizională, aduce la cunoștința publicului proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, aferent construirii de locuințe colective. Suprafaţa terenului studiat prin PUZ este de 25.800 de metri pătrați, blocurile de locuințe urmând a respecta un regim de înălțime de S+P+3E+M.

O prima etapă a programului vizează blocurile pentru tinerii specialiști din Sănătate, destinate închirierii, în zona Grădinari A din bulevardul Chimiei nr.75-77-79-81, unde vor fi 36 de apartamente pe o suprafață de 28.200 metri pătrați. Spre sfârșitul anului trecut, în urma unei licitații, a fost desemnată câștigătoare firma ElitConstruct SRL, având cea mai bună ofertă financiară. Valoarea contractului este de 8.849.315 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care șase luni reprezintă timpul de realizare a proiectării, iar celelalte 24 de luni – execuția propriu zisă a lucrărilor.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la proiectul de hotărâre, ieșenii sunt rugați să contacteze Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6. În termen de 10 zile calendaristice de la afişare, începând cu data de 30 martie, cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare, pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, 700064. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare pot fi remise şi Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6, luni, marți, miercuri şi vineri între orele 8.30 și 16.30, joi între orele 8.30 și 18.30, sau pe email la adresa informatii@primaria-iasi.ro.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 88