VIDEO. Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi. Un etaj s-a facut scrum, 120 de pacienţi au fost evacuati

0
69

Un etaj al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi s-a facut scrum in aceasta dimineata. Pompierii au intervenit mai bine de şase ore pentru stingerea incendiului izbucnit la etajul şase al Institutului din Copou, 120 pacienţi fiind evacuaţi, au informat reprezentanţii ISU Iaşi. Pacientii evacuați au fost mutați în clădirea alăturată ce aparține de Spitalul Parhon. La etajele 4 și 5 erau pacienți de terapie intensivă de cardiologie și chirugie cardiovasculară.

Potrivit primelor informatii, incendiul a izbucnit într-un spațiu de depozitare a bunurilor sanitare de la etajul al șaselea. Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul Institutului de Cardiologie Prof. dr. I.M. Georgescu, mai mulţi pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi în alte unităţi medicale.
ISU Iaşi a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului şi autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă. După finalizarea intervenţiei voi reveni cu date legate de pagube şi cauza probabilă a incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.
Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here