Primaria Iasi are un nou Regulament de finantare a proiectelor societătii civile

0
54

Municipalitatea ieşeană şi principalele organizaţii neguvernamentale din Iași au întocmit, după o serie de consultări și dezbateri publice, Regulamentul de finanțare a proiectelor societății civile. Documentul va fi dezbătut și votat de Consiliul Local Iași în cadrul unei şedinţe extraordinare care va avea loc luni, 7 martie.

Este un nou regulament, un nou început, o nouă formulă de abordare. Ca elemente de noutate trebuie menționate posibilitatea finanţării de proiecte multianuale, în limita a maxim 36 de luni, scăderea contribuţiei organizaţiilor neguvernamentale, dar nu mai puţin decât prevede legea, precum şi încercarea găsirii acelui pachet de proiecte cu comisii pe fiecare categorie de inițiative astfel încât acestea să fie cu adevărat de folos ieşenilor. De asemenea, un element important de noutate este posibilitatea ca Primăria să cofinanțeze proiecte de impact ale organizaţiilor neguvernamentale depuse la finanțatori externi. Pe tema Regulamentului am avut mai multe întâlniri în 2015 cu aceste organizaţii, iar în 2016, în cadrul dezbaterilor despre buget, am organizat o consultare privind bugetul alocat finanțărilor pe Legea 350 / 2005”, a anunţat primarul interimar Mihai Chirica.

Regulamentul de finanțare a proiectelor societății civile a fost elaborat împreună cu membrii Comisiei ONG, constituită din actorii cei mai activi din societatea civilă şi parte a Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială a Județului Iaşi (un parteneriat între Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi). Comisia ONG are în prezent 33 de membri reprezentând organizaţii neguvernamentale din judeţul Iaşi, conducerea acesteia fiind asigurată de Angela Achiţei (Fundaţia Alături de Voi), ca preşedinte, Diana Păiuş (Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany), ca vicepreşedinte, şi Gabriela Răducanu (Fundaţia Star of Hope România), în funcția de secretar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here